Hálószobatitkok: Mit árul el rólad az ágyneműd?

Ágyneműhuzat 21 június 2018 - 11:46 160 olvasás 0 értékelés

Hálószobatitkok: Mit árul el rólad az ágyneműd?

Hálószobatitkok: Mit árul el rólad az ágyneműd?

A hálószobád, illetve az, hogy milyen ágyneműt használsz, rengeteg titkot fed fel a személyiségedről. Ez alól az sem kivétel, hogy milyen lepedőt választasz. Sőt, tudtad, hogy ez tulajdonképpen tudomány?

A los angelesi Woodbury Egyetem kutatása kimutatta, hogy az általunk választott ágynemű mintája szoros összefüggésben van a legjobb, legdominánsabb tulajdonságainkkal.

Louise Coffey-Webb, divatörténelmi professzor egyenesen azt állítja, hogy az általunk kedvelt minták személyiségünk legmélyét képes felszínre hozni  Sam Gosling, PhD, a Texasi Egyetem profeszora  azon a véleményen van, hogy erősen ragaszkodunk a terekhez, melyekben élünk, dolgozunk, pihenünk.

Még ha eddig nem is vetted magadon észre, az ágyad, ágyneműd rengeteget tud rólad. Most mindent leleplezünk!

Ó, azok a ropogós fehér lepedők!

fehér gumis lepedő 160x200 cm

A klasszikus és időtálló, gyönyörű hófehér ágynemű nyugodt, békés hangulatot kölcsönöz bármely hálószobának. Talán nem ér meglepetésként, hogy ha a ropogós fehér ágyneműk kedvelője vagy, minden bizonnyal rendszerető, precíz ember vagy, aki nem szereti a káoszt maga körül. Minimalista stílusod az egyszerű, átlátható dolgokat kedveli. Határozott vagy, és „ami a szíveden, a szádon”

Nyilvánvalóan kedveled az érdekes, izgalmas részleteket is, de csak kis mennyiségben.

Fényűző életmódot folytatsz, de nem hivalkodó módon. Nem szívesen mondasz le a luxusról, éppen ezért tisztában vagy vele, hogy a minőségnek megvan az ára, de megéri.

Minták, giccs, szerelmes szívek, a párnán díszek…

Az ágyneműid a szivárvány minden színét reprezentálják, a legkülönfélébb mintákkal kombinálva. Ugye sejted már, hogy ez is a személyiségedről árulkodik? Persze sokban függ attól, hogy milyen mintákat kedvelsz. .

A pöttyös minták kedvelői általában lazák, élvezik az életet, és nyitottak az adott perc kínálta lehetőségekre. Kutatások kimutatták, hogy a „polka-pötty fanok” dinamikusak, egyszerre több mindenre képesek koncentrálni, még a legstresszesebb helyzetben is.

Amíg a csíkos mintát előnyben részesítők többnyire magabiztosak, addig az állatmintás ágyneműket kedvelők folyton mozgásban vannak, szeretnek kimozdulni otthonról. Ha szereted variálni az állatmintákat (mint a leopárd-, zebra stb. minták) vibráló színekkel, akkor egyértelműen a kreatív emberek táborát erősíted, mindig új és jobbnál jobb ötleteid támadnak és nem félsz ezt be is bizonyítani.   

Nem nehéz kitalálni, hogy a virágmintákat főleg a hölgyek, lányok kedvelik. Aki ezeket szereti, könnyed, játékos és nyitott személyiségjegyekkel rendelkezik. Ha az erőteljesen nőiesebb minták vonzanak, nem kizárt, hogy elkényeztetett vagy és szeretsz a középpontban lenni.

Most akkor lusta vagy, mert a puha ágyneműt szereted?

ágyneműhuzat garnitúra

ágyneműhuzat garnitúra

kényelmes ágyneműket azok részesítik előnyben, akiknek a nyugalom, csönd nyújt biztonságot.  A lágy színek melegséget, békét, könnyű álmot ígérnek a pihe-puha ágyneműbe burkolózó pihenni vágyóknak, akiknek az alvás kiemelt fontosságú, és az ágy szentély. 

Ha magadra ismersz, lehet, hogy túl szentimentális vagy és a barátaid nagyon fontosak számodra.   Ezt a  kényelmes, puha ágyneműben pihenést kedveli az emberek nagy többsége. Meglepő? Aligha… Lehet, hogy rengeteg párnával bástyázod körbe magad, és néhány puha plüssállat is van az ágyadban. De most komolyan, ismerd végre be, hogy felnőtt létedre a kedvenc plüssállatodat öleled magadhoz álmodban 🙂

Bohém káosz és vetetlen ágy

Ha hidegen hagy, hogy vasalt legyen az ágynemű és minden reggel bevesd az ágyad, akkor ez arra utal, hogy spontán  vagy, néha talán nehezen szervezed az életed vagy osztod be az időd, de önálló vagy, aki mindig hajlandó kimozdulni, ha lehetőség adódik. A vetetlen ágy nem különösebben izgat, de a kényelmet imádod. Az ágyneműd színe számodra irreleváns, a lényeg, hogy puha és kényelmes legyen.

A fantasztikus dolog ebben az egészben, nevezzük nagyképűen „ágynemű-személyiség analízisnek”, hogy ez oda-vissza működik. Tehát hogy nagyon könnyen megváltoztatható a hálószoba hangulata, mely kihat a hangulatodra is. Válassz tehát olyan ágyneműket, amilyen érzésben éppen el akarsz merülni. A fenti tippek segítenek ebben. Ha túl sok a káosz az életedben, és nyugalomra vágysz, válassz egyszínűt, egyszerűt. Ha spontaneitásra vagy kreativitásra van szükséged, le kell nyűgöznöd az ügyfelet vagy a főnököd egy briliáns ötlettel, legyen sok szín és minta körülötted, mikor felébredsz. A legjobb, ha 2-3 ágyneműszettet beszerzel és ezeket variálod kedved szerint. Ha pedig vendégeket vársz, ne zárd be a hálószobát, hanem takard le az ágyat egy gyönyörű ágytakaróval.


Hasonló Témak

Ágytakaró varrás – Avagy, hogyan készül?

Ágytakaró varrás – Avagy, hogyan készül?

Lily Home Gumis Lepedők

Lily Home Gumis Lepedők A gumis lepedők nagyszerű találmány, nagyban megkönnyíti az ágyneműhúzás ...

Nagyméretű ágytakarók franciaágyra webáruházban

Nagyméretű ágytakarók franciaágyra webáruházban A  na...

Karácsonyi mintás ágytakarók

Karácsonyi mintás ágytakarók Még mindig keresi a megfelelő karácsonyi ajándékot? Ne keressen tová...