Az ideális ágynemű kiválasztása

 

Az ágynemű milyensége több szempontból is befolyásolhatja hangulatát. Már az rengeteget elárul a textíliáról, hogy vele érintkezve milyen érzések kerítik hatalmába. Ha bármilyen aprócska negatívumot is érzékel, az a későbbiekben hatalmassá duzzadhat, így mindig olyan termék mellett döntsön, ami kizárólag pozitív rezgéseket kelt önben. Ez, azonban még nem minden. A látvány sem egy utolsó szempont. Azaz közvetlen környezetének kisugárzását az határozza meg, hogy a benne található berendezési tárgyak, és lakástextíliák mennyire harmonizálnak egymással. Ebbe a körbe az ágynemű is beletartozik, mivel hálószobájának markáns részét alkotja. Elképzelhető, hogy napközben beveti az ágyát, s így a részletek nem publikusak, de ha esténként előkerülnek a kiegészítők, akkor fontos az összhang. Ha pedig probléma nélkül elől hagyhatja a pihenéséhez szükséges kellékeket, akkor pláne hangsúlyos, hogy amennyire lehet passzoljanak egymáshoz a színek, árnyalatok, minták, és formák.

Hogy pontosan milyen stílus mellett dönt, igazából csak, és kizárólag ízlésén múlik. A színes variációktól kezdve a visszafogottabb modellekig bármit választhat. Akár ki is emelheti ágyát, ha olyan, kirívó garnitúrát részesít előnyben, mely szó szerint felhívja magára a figyelmet. Ha, azonban a belesimulósabb harmónia az, amire vágyik, akkor ezt is egyszerűen megteremtheti, a megfelelő darab megtalálásával.

Természetesen az ágynemű legfőbb célja, hogy kényelmet, maximális komfortot biztosítson az ön számára. Ez az, ami elsőbbséget élvez. A pihenés órái csak abban az esetben lehetnek maradéktalanul tökéletesek, ha minden optimális feltétel biztosított.