Hálószobatitkok: Mit árul el rólad az ágyneműd?

hálószobád, illetve az, hogy milyen ágyneműt használsz, rengeteg titkot fed fel a személyiségedről. Ez alól az sem kivétel, hogy milyen lepedőt választasz. Sőt, tudtad, hogy ez tulajdonképpen tudomány?

A los angelesi Woodbury Egyetem kutatása kimutatta, hogy az általunk választott ágynemű mintája szoros összefüggésben van a legjobb, legdominánsabb tulajdonságainkkal.

Louise Coffey-Webb, divatörténelmi professzor egyenesen azt állítja, hogy az általunk kedvelt minták személyiségünk legmélyét képes felszínre hozni  Sam Gosling, PhD, a Texasi Egyetem profeszora  azon a véleményen van, hogy erősen ragaszkodunk a terekhez, melyekben élünk, dolgozunk, pihenünk.

Még ha eddig nem is vetted magadon észre, az ágyad, ágyneműd rengeteget tud rólad. Most mindent leleplezünk!

Ó, azok a ropogós fehér lepedők!

A klasszikus és időtálló, gyönyörű hófehér ágynemű nyugodt, békés hangulatot kölcsönöz bármely hálószobának. Talán nem ér meglepetésként, hogy ha a ropogós fehér ágyneműk kedvelője vagy, minden bizonnyal rendszerető, precíz ember vagy, aki nem szereti a káoszt maga körül. Minimalista stílusod az egyszerű, átlátható dolgokat kedveli. Határozott vagy, és „ami a szíveden, a szádon”

Nyilvánvalóan kedveled az érdekes, izgalmas részleteket is, de csak kis mennyiségben.

Fényűző életmódot folytatsz, de nem hivalkodó módon. Nem szívesen mondasz le a luxusról, éppen ezért tisztában vagy vele, hogy a minőségnek megvan az ára, de megéri.

Minták, giccs, szerelmes szívek, a párnán díszek…

Az ágyneműid a szivárvány minden színét reprezentálják, a legkülönfélébb mintákkal kombinálva. Ugye sejted már, hogy ez is a személyiségedről árulkodik? Persze sokban függ attól, hogy milyen mintákat kedvelsz. .

A pöttyös minták kedvelői általában lazák, élvezik az életet, és nyitottak az adott perc kínálta lehetőségekre. Kutatások kimutatták, hogy a „polka-pötty fanok” dinamikusak, egyszerre több mindenre képesek koncentrálni, még a legstresszesebb helyzetben is.

Amíg a csíkos mintát előnyben részesítők többnyire magabiztosak, addig az állatmintás ágyneműket kedvelők folyton mozgásban vannak, szeretnek kimozdulni otthonról. Ha szereted variálni az állatmintákat (mint a leopárd-, zebra stb. minták) vibráló színekkel, akkor egyértelműen a kreatív emberek táborát erősíted, mindig új és jobbnál jobb ötleteid támadnak és nem félsz ezt be is bizonyítani.   

Nem nehéz kitalálni, hogy a virágmintákat főleg a hölgyek, lányok kedvelik. Aki ezeket szereti, könnyed, játékos és nyitott személyiségjegyekkel rendelkezik. Ha az erőteljesen nőiesebb minták vonzanak, nem kizárt, hogy elkényeztetett vagy és szeretsz a középpontban lenni.

Most akkor lusta vagy, mert a puha ágyneműt szereted?

kényelmes ágyneműket azok részesítik előnyben, akiknek a nyugalom, csönd nyújt biztonságot.  A lágy színek melegséget, békét, könnyű álmot ígérnek a pihe-puha ágyneműbe burkolózó pihenni vágyóknak, akiknek az alvás kiemelt fontosságú, és az ágy szentély. 

Ha magadra ismersz, lehet, hogy túl szentimentális vagy és a barátaid nagyon fontosak számodra.   Ezt a  kényelmes, puha ágyneműben pihenést kedveli az emberek nagy többsége. Meglepő? Aligha… Lehet, hogy rengeteg párnával bástyázod körbe magad, és néhány puha plüssállat is van az ágyadban. De most komolyan, ismerd végre be, hogy felnőtt létedre a kedvenc plüssállatodat öleled magadhoz álmodban 🙂

Bohém káosz és vetetlen ágy

Ha hidegen hagy, hogy vasalt legyen az ágynemű és minden reggel bevesd az ágyad, akkor ez arra utal, hogy spontán  vagy, néha talán nehezen szervezed az életed vagy osztod be az időd, de önálló vagy, aki mindig hajlandó kimozdulni, ha lehetőség adódik. A vetetlen ágy nem különösebben izgat, de a kényelmet imádod. Az ágyneműd színe számodra irreleváns, a lényeg, hogy puha és kényelmes legyen.

A fantasztikus dolog ebben az egészben, nevezzük nagyképűen „ágynemű-személyiség analízisnek”, hogy ez oda-vissza működik. Tehát hogy nagyon könnyen megváltoztatható a hálószoba hangulata, mely kihat a hangulatodra is. Válassz tehát olyan ágyneműket, amilyen érzésben éppen el akarsz merülni. A fenti tippek segítenek ebben. Ha túl sok a káosz az életedben, és nyugalomra vágysz, válassz egyszínűt, egyszerűt. Ha spontaneitásra vagy kreativitásra van szükséged, le kell nyűgöznöd az ügyfelet vagy a főnököd egy briliáns ötlettel, legyen sok szín és minta körülötted, mikor felébredsz. A legjobb, ha 2-3 ágyneműszettet beszerzel és ezeket variálod kedved szerint. Ha pedig vendégeket vársz, ne zárd be a hálószobát, hanem takard le az ágyat egy gyönyörű ágytakaróval.

Mire kell vigyázni a pamut textíliák használatakor?

Néhány tanács a pamutból készült ágyneműhuzatok használatához:

  • A pamut a meleg vízben történő mosáskor összemegy. Kövesse a terméken található mosási útmutatót.
  • Azágyneműhuzatotmosás előtt fordítsa ki és így mossa ki.
  • Az ágyneműhuzat mosásakor vigyázzon arra, hogy ne tegyen a mosógépbe olyan egyéb textileket és ruhaneműket, amelyek eresztik a színüket. A sötét és a világos színű textíliákat külön-külön kell mosni.
  • Világos színű ruhák mosásához állítsa a mosógépet kímélő fokozatra.
  • Színes pamut textíliák mosásakor ne használjon fehérítőt. Fehér színű ruhákhoz való mosószert sem szabad használni.
  • Öblítőt használva biztosíthatja, hogy a pamutból készült ágyneműje megőrizze puhaságát.
  • Sohase töltse meg teljesen a mosógépet. Hagyjon egy kis helyet a mosógépben, hogy a mosógép dobja könnyebben foroghasson.
  • Vasalásnál először az anyag hátsó felét, majd az elülső felét vasalja ki, hogy a színes ágyneműi ne fakuljanak ki.
  • Ágyneműi vasalásakor a gyűrődések könnyebb eltüntetése érdekében a kimosott textíliát enyhén nedvesen vasalja.
  • Amikor nem használja a pamutból készült ágyneműket, azokat szellős helyen tárolja, és gyakran szellőztesse.

Mire kell figyelni a takaró és az ágynemű kiválasztásakor?

Mire kell figyelni a ágytakaró és az ágynemű kiválasztásakor?

Életünk majdnem egyharmadát alvással töltjük, ezért a pihentető alvás mindnyájunk számára kiemelkedő jelentőséggel bír. A nyugodt alvás alapvető feltétele, hogy jó minőségű, kellemes ágytakarót és ágyneműhuzatot használjunk.

A pihentető alváshoz kulcsfontosságú a megfelelő ágyneműhuzat kiválasztása. Az ágyneműhuzat kiválasztásakor az egészséges, jó minőségű és tartós anyagokat részesítsük előnyben. A textilfajták jobb megismerése érdekében segítségül az alábbi információkat nyújtjuk:

Az ágyneműknél használt szövetek fajtái és jellemzői:

Pamut: A legnépszerűbb természetes textilfajta. A pamut anyaga tartós és felettébb puha. Mivel magas a légáteresztő képessége, ezért biztosítja, hogy a testünk alvás közben is szellőzzön. Ezáltal nem vált ki izzadást és kellemetlen érzést. Friss érzést nyújt és rugalmasságának köszönhetően tartós is. Viszont hajlamos a gyűrődésre, valamint magas hőfokon történő mosáskor összemehet.

Poliészter: A szintetikus anyagok közül ezt használják a leggyakrabban. Sima, fényes és puha tapintású. Nem gyűrődik túlságosan, és ellenáll a magas hőmérsékletnek.

Szatén: A szatén pompás érzést nyújtó textília. Anyaga fényes és sima. Az ágyneműk gyártásához gyakran használt szatén jó minőségű és meglehetősen drága szövetfajta.

Bambusz: A bambusznádból kinyert természetes rostokkal átszőtt anyagot bambusz textilnek nevezik. A bambuszrost antibakteriális hatásának köszönhetően kiemelkedően higiénikus közérzetet nyújt. Ez egy lágy szövetfajta és mivel légáteresztő, ezért hűsítő érzést biztosít. Használata ideális a nyári időszakban. Nedvszívó tulajdonságából kifolyólag felszívja az izzadságot és nem okoz kellemetlen érzést. Könnyed, puha és selymes tapintása van.

Kreton: 100%-ig pamutból készül. Légáteresztő tulajdonságának köszönhetően nem okoz izzadást és egészséges is.

Poliészter-pamut: A pamut és a poliészter meghatározott arányban történő keveréséből előállított textília. A pamutnál tartósabb és nem gyűrődik. A poliészternek a nyári hónapokban nem ideális a használata, mivel nem ereszti át a levegőt. A pamut összetevő miatt gazdaságosabb, ezért népszerű.

Műszálas vagy pamut ágyneműhuzatot válasszunk?

ágynemű

Műszálas vagy pamut ágyneműhuzatot válasszunk?

A pihentető éjszaki alvás elengedhetetlen feltétele egy sikeres napnak. Nagyon fontos úgy választanunk ágyneműt, hogy komfortos, kényelmes legyen az élmény, mert anyag és anyag, ágynemű és ágynemű között óriási különbségek vannak. A kényelem szubjektív, így hát a kérdés, kinek mi a legmegfelelőbb. Mindkét textilfajtának vannak előnyei és hátrányai. Cikkünk bemutatja ezeket, megkönnyítve a döntést az ön számára.

MŰSZÁLAS ÁGYNEMŰ

Köztudott, hogy az egyiptomi pamutszatén ágynemű egyet jelent a luxussal, de a jó minőségű poliészter ágynemű is lehet szép és kényelmes. Lássuk tehát a műszálas anyag jó és rossz tulajdonságait. A pamut és a műszál előnyeit megismerve évekre meghatározza, hogy melyiket válasszuk a kettő közül.

Előnyök

–          A műszál nagyon tartós

–          A műszálas ágynemű sok-sok évig megtartja formáját és kinézetét

–          A műszálas anyagok olcsóbbak

Hátrányok

–          A műszál magába szívja a meleget és a nedvességet, ezáltal az ágy zavaróan felmelegedhet

–          A szintetikus anyagok sok mosás után veszítenek minőségükből

–          A zsírokat magukba szívják, megnehezítve, hogy az anyagból a foltok könnyen eltávolíthatók legyenek

–          Elektrosztatikus tulajdonságuk kellemetlen

–          Bizonyos műszálas anyagok irritálhatják az érzékeny bőrt

Azok számára, akik ki szeretnék használni a színek tartósságát és a műszálas anyagok előnyet, ideális választás lehet a polipamutból készült ágyneműhuzat. Ezek az anyagok puha tapintásúak, jól szellőznek és nem szöszölődnek.

PAMUT ÁGYNEMŰ

A minőség sosem lehet olcsó. Ami a pamutot illeti, a legjobb minőségű a sűrű szövésű, nem  pedig a laza, kevesebb szálból álló, silányabb anyag.

Előnyök

–          A pamut elvezeti és magába szívja a nedvességet, a melegben hűvösen, hidegben pedig melegen tartva a testet

–          A pamut ágyneműk az idő múlásával még puhábbak és kényelmesebbek lesznek

–          A foltok könnyebben eltávolíthatók

Hátrányok

–          Könnyebben gyürődik

–          Nem megfelelő mosási eljárásnál szöszölődhet

–          Elkvékonyodhat sok és hosszú hasnálat után

–          Drágább

Ezzel a rövid összehasonlítással szerettük volna megkönnyíteni a döntént a különböző ágyneműanyagok között. A Lily Home által forgalmazott ágyneműhuzatok 100% sűrű szövésű pamutból készülnek, illetve polipamutból ( 65% pamut és 35% műszál felhasználásával).

Ágyneműhuzataink megtekintéséhez, kérjük, látogasson el webáruházkunkban